Proton X50 kini boleh kemaskini gunakan ATLAS OS

Alma L. Figueroa

ACO Tech dengan rasminya telah mengumumkan bahawa Proton X50 kini boleh menerima operasi sistem ATLAS (ACO Tech Community Automotive Companies) melalui kemaskini more than-the-air (OTA). Kemaskini berkenaan mungkin mengambil masa sehingga 14 hari untuk diterima oleh semua kenderaan yang berkaitan.

Pertama kali diumumkan September tahun lalu, sistem operasi infotainmen yang dibangunkan oleh syarikat Malaysia itu dilancarkan pada Jun lalu, memberikan pelbagai penambah baikan berbanding sistem Geely Sensible Ecosystem (GKUI) terdahulu.

Antara ciri terbaru yang dibawakan oleh OS ATLAS ini adalah antaramuka baru, menambahbaikan kepada sistem pengesanan suara serta tunjuk arah, serta aspek berkaitan yang lain.

Bantuan suara electronic kini lebih baik untuk mengendalikan ucapan biasa, sementara app retail store-nya akan menyertakan Spotify juga kelak, susulan kepada usaha sama antara ACO Tech dan platfrom penstriman muzik well-known berkenaan.

Servis penstriman lainnya — seperti Joox dan Syok oleh Astro — turut akan ditawarkan kepada pengguna ATLAS, dan dengan itu turut membolehkan kawalan fungsi seperti kawalan pendingin, ciri keselamatan dan untuk memeriksa status kenderaan.

Next Post

Chubb and Royal Brunei Airlines enter into travel insurance partnership

By Chubb Wednesday, 13 Jul 2022 10:30 AM MYT SINGAPORE – Media OutReach – 13 July 2022 – Chubb and Royal Brunei Airways (RB) declared a partnership to supply travel insurance coverage to the airline’s travellers. The partnership has been introduced in Brunei with far more international locations and territories […]

You May Like